tacogratäng

har idag varit o storhandlat massor med mat... handlade för hela månaden matpeng, 2000 kr...
handla så att ja fyllt upp frysen till bredden nu.. går knappt o öppna o stänga. men behövdes verkligen.

när ja höll på o frysa in köttfärs o sen funderade på vad ja skulle laga till middag idag. då blev ja sugen på tacos. så gjorde en tacogratäng.. här har ni ett bildbevis:


136d12bcfd17f1602f20776fceeed200.png

receptet:

 * köttfärs
 * krossade tomater eller finhackade tomater
 * majs
 * lök
 * paprika
 * creme fraish
 * tacosås
 * riven ost

stek köttfärs o sen i med tacokryddor.
häll sedan i löken, majsen o paprikan
blanda ner tomaterna, creme fraishen o tacosåsen

lägg taco chips i botten på en ugnssäkerform
häll över röran
lägg på ost

grädda på 200 grader i 20 min


Det ända ja inte tyckte om med denna mat var botten. så nästa gång ja gör den tänker ja hoppa botten o äta chipsen bredvid istället. för röran var mkt mkt god.



R.I.P.

frågade en kompis vem han hade tagit farväl av, då han hette det på msn idag. och då fick ja veta att en bekant gick bort den 28 december. usch så jävla obehagligt... hade inte träffat killen på flera år, och den 16 december när vi var i sthlm med statoil så ser/träffar ja honom, han e bästa kompis med en bekant som idag jobbar i nyköping.

gick sen in på hans facebook... usch för o läsa alla dessa meddelande som folk skrivit till den här killen. hemskt.

sen hittade ja hans syster blogg, oxå mkt som berörde där. och sen hitta ja via hennes sida hans bästa kompis och hans hemsida. mkt mkt jobbigt o läsa allt. även fast ja knappt kände honom, men vi umgicks med gemensamma kompisar när vi gick på högstadiet.

här kommer hemsidorna...

syrrans blogg

hans hemsida


TÄNKER PÅ ER ALLA SOM KÄNDE DENNA KILLE NÄRMARE.

köttbullar

har ikväl gjort egna köttbullar att frysa in...

blev jätte goda...

0-46b97374018806a6d289f70a5a182032.png

 


frallor

Nu har ja bakat bröd, blev frallor först... och jag ahr till och med smakat dom.. mkt goda.



6b89cde8af4889b47be21e466baaa603.png

ser dom goda ut?

vill ni ha receptet?
 
2 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
2 krm salt
25g jäst
4-5 dl mjöl

* blanda vatten, olja och salt
* smula i jästen o rör om 
* häll i 4 dl mjöl, tillsätt mer om d behövs
* jäs degen i 20 min
* rulla ut degen i en längd o dela i 8 delar
* rulla delarna till bollar o lägg på en plåt.
* jäs bullarna i 20 min
* pensla med ägg och stö över vallmofrön
* grädda i ugnen på 250 grader i 8-10 minuter

enkelt va??

om man vill ha ltie grövre bröd, ta hälften hälften med vanligt mjöl o grahamsmjöl. 

 


besöksparkeringen

kom hem efter jobbet kl 00:30 i natt. på långt håll ser d väldigt konstigt ut vid min parkering. o när ja kommer närmare ser ja att ngåon har ställt sig på min plats. får lite små panik, vad göra så här dags liksom.
men ja ställde bilen på besöksparkeringen, och sen ringde ja till dukaten, som har hand om parkeringarna.

jag berättade att det stod en bil på min parkering. killen ja pratade med skulle direkt åka o kolla upp det, kändes skönt att dom tog tag i det. och jag fick ställa mig på besöksparkeringen, utan o betala. skönt det. för har inte lust o lägga ut pengar när man redan betalar massa pengar för en parkering.

men jag tror att den som stod på min parkering är borta nu, så ska gå ut o flytta tillbaka bilen. men ska nog ta o åka o handla lite o tanka bilen nu när ja ändå har den igång.


tvättid uppskjuten

igår skulle ja tvättat massor med kläder o lakan o grejer. men de ringde o frågade om ja kunde jobba igår... så visst. måste jobba allt ja kan få nu... måste få in pengar...

så ja gick ner o bokade tvättstugan till idag istället... men igår eftermiddag ringde en arbetskompis o fråga om ja kunde jobba åt henne även idag(torsdag)... och som sagt... måste ta ALLT nu... så bara o skjuta upp tvättningen igen...

så idag jobbar ja 16-24... kvällar är rätt skönt ändå... spec nu när d e så lugnt med kunder... för då får man hålla på o städa ifred... inte för att ja inte vill ha kunder, men d kan bli mkt stressigt ibland när man inte hinner städa som man vill.

ja, så blir ju ingen tvättning idag heller då.. o d fanns inga tider förens nästa vecka lr imorn kl 8 på morgonen... så kommer i säng kl 1 i natt o upp halv 8 imorn för o tvätta... men jag måste... har MASSOR med tvätt som måste bort. så får lida med o sova ltie.


chaminjoner

igår kom min chef in på lagret, där ja stod o räknade all tobak, med en stor låda med färska champinjoner. han sa att jag hade fått dom av en kund för att jag varit snäll.

Det började med att en kund kom in och frågade om han kunde stå till dagen efter på parkeringen, det är enligt skyltningen endast tillåtet att stå i 45 minuter. Så jag berättade för kunden att han skulle ställa bilen borta på lastbilsparkeringen, där det inte finns någon gräns. Då berättar han att hans bil var trasig, och att han inte vågade köra den längre, pga att däcken skulle kunna explodera o gå sönder.
Självklart fick han stå på korttidsparkeringen då. Hade han berättat det från början hade jag inte bett honom o flytta på bilen till lastbilsparkeringen.

detta händer rätt ofta.. att bilar går sönder och självklart får bilarna stå då. bara d inte blir en längre tid. oftast står dom tills bärgare kommer lr om dem hämtar bilen senare. Så jag tyckte inte att jag var överdrivet snäll mot denna kund. men som tack fick vi en hel låda med färska champinjoner. tack så mkt.

nu är frågan, vad kan man göra för något av färska chaminjoner?

igår stekte jag några vid sidan av maten, med grillkrydda o massa smör.

idag efter träningen så gjorde ja lunch. hade macaroner kvar sedan igår så gjorde en chaminjonsås. här kommer receptet:

 * hacka rödlök, vitlök och gul lök
 
 * hacka 3 stora chaminjoner

 * värm upp en gryta med smör

 * häll i löken

 * häll i svampen

 * stek ihop allt med kryddor - jag använde chilikrydda, svartpeppar och grillkrydda

 *
häll sedan i 2 dl matlagningsgrädde och låt koka

 *  för o få färg på såsen häll i några droppar soja

kan verkligen rekomendera denna mat... blev mkt gott.


sporthallen igen

idag begav vi oss till sporthallen för ett gympass... o i något inlägg sedan skrev ja att vi varit på gymmet i simhallen och att ja tyckte bättre om deras upplägg av maskiner.

men idag när vi kommer dit ser ja att dom gjort om i sporthallen. dem har numrerat alla maskiner, och går man från början så blir d först ben, armar, mage och rygg.

och eftersom maskinerna e nyare i sporthallen så ändrar ja mig tillbaka till att sporthallen är bäst gym =)

idag körde ja hela kroppen. mkt mage och rygg och ben dock... kommer ha träningsvärk i magen imorn, men ja vill få en finare mage, så då är d förhoppningsvis värt smärtan =)

nästa träning blir på torsdag tror ja. då blir d antagligen simhallen o simma lite. =) se om vi klarar längre än 100 meter...


jobb

detta är min lediga helg... men idag ska ja jobba ändå... David behövde vara ledig, så var bara o ställa upp, eftersom han jobba när ja var ledig i söndags förra helgen... måste ge o ta liksom...

sen far det ner till kisa. skulle fira Bies mamma idag... dock börjar dom förre mig, så ja kommer väl lagom tills d e slut.. men jobbet e viktigare.

imorn kanske d blir lite isåkande. får se. sen måste ja åka o shoppa lite imorn med. en ny gardinstång o sen ett moppsett så vi kan skura golvet, speciellt i hallen. efter all snö man dragit in.

ska åka nu. ha d bra..


Träningsvärk

igår var jag och Theres och tränade. denna gång inne i simhallen. vi brukar annars träna på gymmet i sporthallen. men igår skulle vi simma lite efteråt hade vi tänkt, så då testade vi gymmet i simhallen för en gångs skull. jag tyckte att det gymmet var bättre upplagt. först ben maskiner, sen armar, sen mage o sen rygg. mkt bra upplägg. nackdelen med det gymmet var att maskinerna var lite äldre, så sitsarna var slitna o såg lite äckliga ut på vissa maskiner.

jag körde mest ben, mage o rygg igår, eftersom vi skulle simma, så sparade ja mig med armarna. så att man skullle orka. fast vi orkade inte så mkt ändå. vi simmade 100 meter sen avr vi helt slut. då gick vi o satte oss i ångbastun en stund o sen en omgång i bubbelpoolen. sen var vi tvugna att avsluta o gå o duscha, då theres skulle jobba.

men idag lkänns d att mna inte tränat på ett tag innan. men ska bli skärpning på det nu. vi har två pass inplanerade nästa vecka. tisdag och fredag. och inget ska hindra oss nu !! nu kör vi gärnet.

apelsinskalare

det var en slump att jag gick in på tradera i tisdags. sökte på tupperware grejer. och längst upp på den sidan fanns det en rosa citrusskalare. har letat efter en ett tag, då ja haft en tidigare, mne har antagligen kommit bort i flytten från etuna. och varje gång jag hittat någon på tradera så har den varit i ett paket med andra saker, som jag inte haft alls nytta av. så har inte varit någon ide o handla den då.

men äntligen hittade jag den. och jag fick den =) så för 30 kr så fick ja en ny citrusskalare, och det bästa med den, den är ROSA!!!

lånad bild från tradera.


Visst är den fin?

missnöjd

i förigår fick ja mina gardiner. som min jobbarkompis sa, det e som julafton när man får packet. Men när ja öppnat och tagit upp mina gardiner som ja ville ha i vardagsrummet, så blev ja jätte missnöjd. på bilden såg dom så tjocka, sametsaktiga o mysiga ut. mne när jag öppnade förpackningen och tog upp dom var dom jätte tunna, genomskinliga o sladdriga. inte alls vad jag hade tänkt mig. så blev lite ledsen. så packeterade in dom igen o anmälde att ja ångrat köpet på Jotex hemsida.
    visst ser dom mysiga ut? bilder luras ibland

men dom ja skulle ha i köket var mkt mkt tjockare. dock blev dom lite korta kanske. men d ska ja lösa på något sätt. men har bara fått upp längderna, då ja måste till ikea o handla en ny gardinstång till kappan. får se om d blir i helgen. för vill få ordning på sakerna här nu...
 dessa blev ja nöjd med

det ända är ju att ja nu står utan gardiner till vardagsrummet igen. så vad göra? ska väl testa lite med gamla gardiner ja har kvar. blir nog lila här inne. får se hur ja löser d..

 dessa blir d nog i vardagsrummet. enfärgade ska ja göra något med till någon kappa lr liknande. får se.


gardiner

beställde nya gardiner idag

vad tycks?



till vardagsrummet



kappan... till lilla fönstret i vardagsrummet



denna kombination i köket..

tror d blir skit bra

mumma

0-5ec3140fc94043fd917f1368afa05e6f.png

 detta är vad ja precis smält i mig =)
glass med kolasås och coctailfrukt o rån och after eight =) mkt mkt gott. man måste få unna sig ibland =)


RSS 2.0