äntligen

idag är den min =)

hämtade ut nycklarna till nya lägenheten idag =)

kändes så underbart skönt när man kom in där... :D
det kändes som om vi kommer trivas där inne.

köket blir d nya bänkskivor, mamma o pappa skänker sina gamla som dom endast använt i någon månad lr två.
sen vill vi tapetsera om i vardagsrummet. får se vad d blir för färg där...
sovrummet kommer bli kanon, längtar så efter min säng =) blir o åka o köpa den nästa vecka, när pojken har tid o komma o hjälpa mig =)

köket blir d oxå lite mer fix med. ska försöka hitta en diskmaskin, för det ska tydligen gå o installera en, även om den personen på stångåstaden sa att d inte gör d. så har ni en diskmaskin så säg till, ska dock vara en liten variant. 50*67 får den max vara.
sen ska det målas lite inne i skåpen i köket. för luckorna e nya o vita, medans hyllplanen har gulnat till sig. så ska försöka få dom vita igen =)

sen ska persienerna fixas oxå, dom är nog från 70-talet lr ngåot =) ne men dom var dåligt, så fort man tog i hållarna o allt så var d flera som gick sönder, så där ska d fixas =)

sen ska dom slipa golvet på torsdag oxå... så vardagsrummet kan vi inte flytta in i förens i mitten av juni någon gång. men kommer nog bli kanon tror ja =)

längtar verkligen tills vi flyttar helt o hållet.  =)

nu ska ja äta jordgubbar o mjölk o fira min lycka =)

puss

etunahelgen i bilder

 
tess bjöd på vin på fredagskvällen
   
emmas o min outfit och frisyrerna =)
   


    
emma blåste upp vårt pool som vi satt i
 
det började regna, o då såg polen ut såhär

kvällen ute i vilsta slutade med brännboll..




sol o värme

i detta inlägg hade ja tänkt o lägga upp bilder från helgen. men det kan ja dock inte, för hittar inte min sladd till kameran... har ingen aning om vart jag lagt den...men nu mitt i allt skrivande om denna sladd så slår det mig, den kanske ligger i lådan bredvid tvn. gick o kolla och där låg den... så återkommer med ett till inlägg sen med bilder.

men nu ska ja berätta om denna dag...

vaknade bredvid min älskling. var så sjukt skönt. har saknat honom något extremet den här helgen. Åkte ner till honom på söndagseftermiddagen när ja kommit hem från etuna.
på söndagen gjorde vi inte mkt. fixade lite. åkte ut o lämna en folkracebil där han har sina bilar stående. och därute hade han även husvagen stående, som han köpte för någon vecka sedan.
den var väl helt okej... men ja ska nog fixa ordning lite med nya tyger till madrasserna o kanske nya rullgardiner. få lite fräsha färger. för tyget på madrasserna är i dagsläget orangea... ingen höjdar färg. så får se vad man kan hitta på...

sen åkte vi hem o bara myste. har saknat älskling så förbannat mkt. så var underbart o få vara hos honom...

idag har jag åkt med en sväng i lastbilen till lkpg. höll honom lite sällskap. men bara första vändan, sen åkte ja hem och handlade mat i berga centrum. sedan hem o lagade mat, blev sill o potatis till sen "lunch". sen gav ja mig ut på gräset på vår baksida. låg där o läste nästan slut på min bok... så blir o köpa bok tre i serien "twilight".

nu ikväll lagade ja lite mat igen. blev wook idag... och sen åt ja vattenmelon till efterrätt... känner mig duktig som ätit mat så pass många gånger idag =) stolt över mig sj =)

nu ska ja ta d lugnt... puss

vilsta i obalans

nu ska vi bege oss ner till stan, handla in lite mat och sedan ta bilen till vilsta.

de som inte tycker om studenter och som vill ha en lugn kväll skall ej vara i vilsta... vi kommer att skrämma bort er.

aja. hörs imorn med huvudvärk kan ja nog tänka mig. puss


när emma o ja e i farten kan allt hända.....

barnprogram

tjejkvällen avslutades med olika barnprogramsklipp från youtube....

bland annat:


detta program kom vi på att vi var livrädda för






varför vi började med o kolla på dessa barnprogram var för att tess inte visste vad richard scarrys äventyrsvärd var för program. sedan hamnade vi på massa roliga...

nu är d dags o sova för emmas o min del. sov gott

tjejkväll

hej hopp...

emma blandar lakritsshoten tills imorn, och pizzan står i ugnen... och en vinflaska har tess tagit med. sen blir d film och mys. får se vart kvällen hamnar.

imorn blir d o äta på spicy hot och ut till vilsta där d blir grillning o party så klart.

nu ska ja återgå till vin/pizza/filmkvällen... puss

Etuna

om 20 min beger ja mig på en resa till etuna... så blir borta nu några dagar. kanske kan uppdatera från emma. men annars hör ja av mig när ja kommer hem på söndag...

ha en underbar helg vännerna....

puss

Jag måste ringa carina...

igår åkte jag ner till älskling på eftermiddagen. min resa började dock med en bilkö i typ 40 minuter. och under dessa 40 min kom jag kanske typ några hundra meter. tog lång tid att åka förbi 3 rödljus. =(

Men när ja väl kom ut ur denna kö så gick resan bara bra.

väl nere hos älskling så åkte vi till hemköp o handlade lite grillnings mat. skulle ut till tobbe o sofie och grilla o dricka lite. Mkt mkt trevligt. Vid tio halv elva åkte vi vidare. till örsåsa loge. Skulle dit och kolla på Larz kristers. Inte överdrivet med mkt folk. men helt okej faktiskt. och det är rätt kul där, för det är sådan åldersspridning där. allt från 18 åringar till pensionärer... det blir en bra stämning på så sätt känns det som...
iof så drack ja inte speciellt mkt igår, drack två cider under dom 2-3 timmar som vi var hos tobbe. varför var för att ja skulle åka tidigt från kisa för att jobba idag... vi kom hem vid halv 2 någon gång i natt. somna efter 2 någon gång kanske. sen sov ja väldigt dåligt tror ja. men var ändå hyfsat pigg när klockan ringde 06:10 imorse.
sen begav ja mig hem o byte om innan ja åkte till jobbet. jag öppnade imorse, klockan 8. var inte så farligt alls. förutom sista biten innan ja kom fram till jobbet. då var d rikktigt jobbigt att hålla ögonen öppna. väldigt svårt faktiskt... ville stanna o ta luft lr något, men kan inte göra d på motorvägen direkt. men klarade mig ändå fram till jobbet som tur var..

jobbet har idag varit väldigt stressigt o väldgt mkt... vi hann inte gå ut och städa utomhus idag förens på eftermiddagen.. men så är d ibland. man hinner inte. för idag har vi typ stått i kassan och sedan bakat bullar =) det är typ det.

och nu ikväll efter jobbet har ja bara slappat. och sedan packat väskan tills imorn. åker till mina kära vänner i etuna imorn. ska bli kul. väldigt länge sen nu..

ne ska se på tv nu, sen ska ja nog sova tror ja, e grymt trött...

puss

kartonger

idag har ja försökt o packa lite... alla glas och en hel del tallrikar och kaffekoppar är nu i kartonger. blev 3 banankartonger och 2 lite mindre kartonger. och ändå har ja hur mkt som helst kvar i köket att packa ner. men jag kan inte packa ner allt, för då kan ja inte laga mat, lr något alls under en månads tid som d nog e kvar tills att vi flyttat allt. så nu e hallen full med fulla kartonger, även en del tomma. men dom ska ja försöka fylla imorn tänkte ja. och då gå ner med alla kartonger till källaren. för e lite rörigt i lägenheten annars.

nu ska ja palla mig till jobbet o jobba några timmar. ses imorn. puss

huvudvärk

idag efter jobbet har ja inte fått mkt gjort... haft en sådan jätte jobbig huvudvärk halva eftermiddagen o kvällen.
och sen har ja legat i soffan o frysit samtidigt som ja känner att min kropp e hur varm som helst (hoppas inte på feber).

Så nu ska ja in o svalka av mig lite på toa, ta en huvudtablett o försöka sova lite... inte anstänga huvudet med mer dator lr tv. bara blunda o tänka.

ha d bra..

puss

skrap skrap skrap

detta ljud vaknade jag av klockan halv 9 imorse. o man blir helt förvirrad när man vaknar av något ljud o man hänger inte med vad det kan vara. men idag var d målaren som stod o skrapade bort färg för att sedan måla på ny färg. Något störande o vakna av, för gick ju inte o somna om heller. Eller till slut gjorde jag det. fast då var d bara 30 min kvar innan väckarklockan skulle ringa. så var ju egentilgen inte någon ide o somna om, men gjorde det ialf =)
Det är så skönt o sova =) någon annan som har en annan åsikt?

nu har ja ätit frukost. ska fixa ordning mig o sen åka o jobba några timmar. sen ska ja bestämma mig om ja ska jobba kväll imorn med... borde göra d... för behöver pengarna. men känner att min flyttpackning blir utskjuten hela tiden. skulle packat varje dag förra veckan, men blev inget alls, pga av mer jobb. och denna vecka hade ja tänkt mig o packa o så imorn o onsdag. för jobb på torsdag o sen åker ja till etuna på fredag. så e borta till söndag lr måndag. får se hur ja ska göra. iof är jobbet imorn från 16 till 24... så hinner ju om ja går upp lite skapligt...

ne, nu blir d o fixa ordning sig lite. ha d bäst. puss

poliskontakten

glömde o berätta att den där smittningen/stulna bilen som jag berättade om för några inlägg sedan... jo den killen som tog bilen, han sitter i häktet nu =) kändes skönt att man kunde hjälpa till...  så jag hoppas att du fick tillbaka din bil, antar ja att du fått, för polisen hade tydligen tagit honom i bilen.


resumé

Lördag 9 maj

åkte jag och älskling och några till till Vimmerby där det var folkracetävling. gick runt där hela dagen. var vettigt väder, kom några regnskurar dock, men dom var över lika fort som dom kom. Varför vi åkte dit var för att älskling o hans syster skulle lägga anbud på bilar. så hitta en som var budvänlig lr vad man säger. och älskling fick den.

När vi lastat bilen, lr bilarna, för en kompis fick oxå en bil. så hade två o köra hem, som tur var hade vi två kärror där. så patrik fick ta hem älsklings bil. medans ja o älskling körde ut eriqs bil till hans mamma. sen skjutsade vi hem eriq oxå.
sen hem till älskling. göra oss ordning, lr rättare sagt, han gjorde sig iordning.
sedan väntade vi på att alla skulle bli klara, för vi skulle åka till stan. för vi skulle festa hemma hos mig tänkte vi.
hemma hos mig väntade alex på oss. vi hade sagt kl19, men vi blev sena dock.

festen var helt okej. förutom att några små bråkade hela tiden. och det var väl lite jobbigt. för man la ner all sin tid på o lösa problemen hela tiden. men det hjälpte inte direkt. Sedan for vi alla ner till stan, tanken var att vi skulle gå in. men ena personen hade tappat sitt legg och den andra hade ogiltit. så blev inget med att gå in någonstans. och sen bråkade några till med varandra. vi gick ialf alla o käkade Kebab på Kebabbaren, riktigt gött. älskling o ja dela på en stor meny. sen blev vi trötta på att alla bråkade, så vi gick hem.

        
lite bildbevis från kvällen

Söndag 10 Maj

åkte vi ner till älskling. där han höll på med sin folkracebil. Jag mådde inte speciellt bra den dagen. så ja låg ute i solen och sov på gräsmattan medans han fixa med bilen. var skönt.

Tisdag 12 Maj

Denna dag stod inventering på jobbet på schemat. Allt i hela butiken och lagret skulle räknas. det var kämpigt. hur mkt som helst. jag höll mig till o räkna godiset. men det var nog ändå den jobbigaste biten tror ja. som ett godisbord vi har i butiken. tror det låg runt 400 st påsar med Alhgrens Bilar där. gäller att inte tappa räkningen där inte.
dock så tog inte inventeringen så jätte lång tid. jobbade mellan 8-15 denna dag. riktigt gött med extra pengar.

När jag kom hem så var det dags för tvättstugan. hade inte haft några kläder knappt på flera dagar. men varje gång ja har tid o tvätta så ska alla andra jävlar oxå tvätta i detta hus. medans tvättstugan kan vara ledig i flera dagar innan. men alla ska göra d när ja är ledig och har möjligheten. men jag fick äntligen lite rena kläder =)

Torsdag 14 Maj

dagen började med personalmöte på jobbet. satt i 3 timmar och snacka om en hel del saker. fast vi hann inte med allt ändå. massa mer grejer som behövs tas upp med alla på en osamma gång. men får väl ta d vid något annat tillfälle.

efter personalmötet så åkte jag till Landeryds kyrka. Var där på Begravning. Var Bies mammas moster som gick bort för några veckor sedan. Tänker på dig. R.I.P.

Fredag 15 Maj

På förmiddagen så hade ja ställt klockan på 9. för klockan 11 skulle det vara visning av min lägenhet. så jag gick upp i tid för o städa undan lite. hade varit en jobbig vecka där ja inte orkat med så mkt mer än o jobba o sova. så behövdes städas lite.
efter första visningen åkte jag sedan till statoil, där jag bokade en släpkärra, för vi skulle åka upp till Nyköping senare o kolla på en soffa.
efter statoilbesöket åkte jag till tornby, där ja träffa mamma. vi gick runt i affärerna, och sen in på maxi där mamma handlade mat.
sen åkte jag o älskling och hämtade kärran, sen bar d av till nyköping, där vi som sagt var kollade på en soffa. den var jätte skönt o bra. så d blev den.
sen åkte vi till folkracebanan, där det var kvällstävling denna dag. vi var kvar tills att våra kompisar kört klart. för ingen av dom tre som körde fick åka final, så vi åkte hem istället. åkte hem till mamma o pappa o lämnade av soffan. sen hem o sov.


soffan vi var o köpte, tycks?

Igår

jobbade ja från 9 till 18. sen hem o lagade mat. blev potatismos med fiskpinnar. blev helt okej.
sen på kvällen kollade ja på melodifestivalen. som ja skrev i inlägget i morse så var d rätt låt som vann, enligt mig, tyckte ni något annat?



detta var min summering av min senaste tid. hoppas nu på att min bloggenergi kommer tillbaka...
puss

död blogg energi

har inte haft ork lr vilja att blogga på länge... men ska försöka uppdatera lite smått senare ikväll...

i detta inlägg vill ja bara säga grattis till Norge - Alexander Rybak. Låten var underbar... verkligen rätt låt som vann..





Men sen tyckte ja även att denna ballad var väldigt bra:





Vad tyckte ni om eurovision contest 2009??
puss

poliskontakt

igår på jobbet så stod jag i kassan. jag startade en pump där ute på planen. sen tänkte ja inte så mkt mer på det. men efter en stund så undrade ja vart personen till tankningen tagit vägen, för när ja kolla kameran så stod inte bilen kvar. så jag gick in o kolla på vår övervakningskamera om jag kunde se vem personen var och om personen skulle vara kvar i området, att den bara åkt o parkerat bilen innan betalningen.
men nej. det var en klockren smitning. så ja började o söka efter bilen. man kan ju ta reda på via regnumret vem som äger bilen. det gjorde ja, och hittade kvinnan som ägde bilen. dock var d en man som tankade bilen när han var hos oss. men ja ringde kvinnan, och frågade om hon hade en sådan bil:

- äger du en vit opel corsa?
- ja, lr jag gjorde.
- gjorde?
frågade jag kvinnan
-  ja den blev stulen för två dagar sedan.
 - jasso, för den var här o tankade för 30 min sedan, men då tar ja väl o ringer polisen istället, tack ändå.

så sen ringde ja 11414. fick sitta i kö först. sen pratade jag med en trevlig kille. som frågade allt möjligt om den här bilen o tankning o allt. sen ringde han dom som hade hand om den stulna bilen och bad dom kontakta oss, för att få filmsekvensen över när han tankar och sedan bara drar iväg.
sen anmälde vi då även smitningen, så att han kunde utreda detta.

efter någon timme kom då polisen till stationen och hämtade vår filmsekvens. och nu hoppas jag på att detta kan hjälpa, så kvinnan förhoppningsvis kan få tillbaka sin bil, lr att dom åtminnstone får fast han som tagit den. håller tummarna=)

simhallen

i onsdags så var jag och theres i simhallen. började med o simma några längder i motionsbasängen. efter 4 längder var båda helt slut. så vi gav upp, även om d var väldigt skönt samtidigt som väldigt jobbigt. ska nog börja med o simma tror ja. kändes bra efteråt liksom...

sen lekte vi, lr åkte gummibåtsrutchbanan och lekte i vågorna o klagade på att bubbelpoolerna var för kalla =) en riktigt bra dag faktiskt.

sen åkte vi till ica, där vi inhandlade potatis, kött o sås. skulle göra hasselbackspotatis till middag idag. det blev riktigt gott faktiskt... mumma.. och trevligt med matsällskap =)

efter maten följde jag theres till simhallen igen, för hon hade sin cykel där, jag åkte bil dit för det regnade då vi skulle ses. men på kvällen så var d faktiskt jätte fint väder. så följde med henne dit. och sen när ja lämnat av henne gick jag ett varv runt stångån, riktigt mysigt sådär på kvällskvisten. det luktar så gått ute nu oxå när våren är här, speciellt efter att det regnat en hel dag och sedan solen kommer fram. helt underbart.

sen blev d bara hem o sova... det var skönt efter simhallsbesöket, man blir liksom tömd i kroppen känns d som efter en dag i klorvatten...

blir störd...

i morse vaknade jag igen av att det knackade på dörren. även denna morgon min hyresvärd som stod där. även idag ville han att ja skule flytta på min bil... usch, e så trött på o bli väckt, för imorse var ja verkligen skit trött. men gick ialf ut o flyttade på bilen, vill inte att den ska vara vit.
men sen skulle ja somna om, men gick inte heller. för då var tanten ovanför mig uppe o sprang fram o tillbaka i sin lght. som ja sagt tidigare så låter d för mkt, golvet knarrar o gnisslar så j*vla mkt. ska bli grymt skönt o slippa det.

idag bilr d att slappa innan ja ska åka o jobba ikväll. ser på extreme home make over just nu. dom är så extremt duktiga... sen ska ja se på providence, en mkt mkt bra serie enligt mitt tycke... sen blir d o laga några pannkakor tror ja till lunch. sen hem med min dator till mor o far, för med mitt internet går d inte att ladda ner saker. och igår visades nya avsnitt av ONE TREE HILL och GOSSIP GIRLS i usa. så vill se dom=)

sen vill ja rekomendera o kolla på SJUKHUSET kl 19:30 på tv3. för i sju avsnitt kommer dom följa kampen om Victors cancer. Ni kan även läsa en artikel i aftonbladet idag om denna kämpe. Jag kan inte hålla tårarna borta när ja läser victors mammas blogg lr läser denna artikel. Så stöd dom ikväll genom att kolla in programmet. Jag själv får kolla in det på webbtv imorgon, eftersom ja jobbar ikväll...

kram på er....

parkering

idag har jag verkligen bara slöat... riktigt nice faktiskt. vaknade dock tidigt, lr om 9:30 e tidigt vill säga. men för o vara ledig så e d tidigt. sen har ja skickat in lite fotografier som jag vill ha framkallade. eller lite kan man nog inte säga, blev typ 270 kort lr något=) ska bli kul o få sätta in i album...

sen efter att ja slöat till typ 1-2 så ringde jag till min nästa hyresvärd, stångåstaden, och hörde om dom fått in några parkeringar dit ja ska flytta. och tänka sig, dom hade fått in en... riktigt skönt o ha en åtminstone. dock behöver vi en till, så ska ringa igen om några dagar. så håll tummarna att d kommer in något =)
så när ja hade pratat med henne på stångåstaden tog ja på mig jeansen och vandrade ut till johannelund. för att se vart parkeringen låg. tror ja hittade den. men i så fall sa hon på stångåstaden fel till mig, men skit samma.
=
lite roliga när ja var ute o gick o kom till braskensbro, i trafikljuset kommer älskling med lastbilen. vilken tajming vi hade. dom skulle till valla och leverera ett kök. tur att en inte kör sådant, tungt arbete.

nu ska ja slappa lite. och sen laga mat tills älskling kommer hem. puss

valborg

igår jobbade ja mellan 12:30 och 20:00. var rätt lugn dag. lr lugn o lugn, men inte överdrivet mkt folk.
efter jobbet åkte ja o handlade lite. behövde köpa något o äta. så köpte en färdig kycklin och potatissallad. men det var inte det ända ja fick med mig hem, utan när ja kom in i butiken hade dom ställt upp massor med jordgubbar. underbart gott såg dom ut o vara. så ja kunde inte motstå. tänkte, varför ska ja sitta hemma ensam på valborg och inte få unna mig något så gott som dessa underbara jordgubbar, så ja köpte mig ett paket.
Så efterrätten blev jordgubbar med mjölk. gud så gott.

Nu när ja sitter här och tänker på hur gott det var, så blir jag nästan sugen på att gå ner o köpa nya även idag. men nej. ska försöka hålla i pengarna. För pratade med Syster Yster i Etuna nyss, och ja e väldigt sugen på att åka upp dit. saknar allihopa faktiskt väldigt mkt. speciellt när d inte blev av att åka upp sist för att jag blev sjuk. men denna gång ska ja klara mig från det. jobbar inte lika mkt innan nu som ja gjorde förra gången. Funderar på att åka upp någon gång under vecka 21. för på fredagen var d tydligen examenmiddag för ingolfarna som pluggat klart och på lördagen var d ingolfgrillning. och alla tillställningar som ingolf fixar är alltid underbara, därför att det är underbara människor. När jag pluggade där uppe kände ja mig mer som en ingolfare än som en ekonom. för umgicks bara med dom, aldrig med mitt eget folk. iof var d ju för att folk var så tråkiga =)

 ser d smaskigt ut?


 ännu godare med kall mjölk =)



idag har ja endast jobbat. och ska nu kolla lite på tv, om d finns något o kolla på vill säga =)
sen sova igen, för imorn ska ja bara på jobbet vid 9... ännu en rolig arbetsdag framför  mig.
ha en bra kväll vänner....

RSS 2.0