Mysteriet på Greveholm + taxfree godis = u...

img_5129 (MMS)

Mysteriet på Greveholm + taxfree godis = underbar kväll i sängen med duntäcket!


Här har ni lite bilder från vår resa till ...

img_2584 (MMS)

Här har ni lite bilder från vår resa till helsingfors. Varit en mkt rolig resa, en sömnlös natt pga massa vågor. Goda drinkar, strosande i helsingfors, sett en kyrka som låg i ett berg.  Och god frukost o middagsbuffe.  Nu ska vi gå av båten för att sen ta taxi till centralen o där ifrån ta tåget hem till linköping!


Igår när vi var på stan så var vi inne på ...

img_9136 (MMS)

Igår när vi var på stan så var vi inne på clas ohlsson, tycker verkligen om den butiken, skulle kunna gå länge där inne.  Men denna stegräknare fick följa med hem då. Och här är vad den visat igår och idag. O nu när vi ska ut på resa o mkt gående så ska det bli intressant o se vad stegen blir! Ska bli skönt o komma bort måndag-onsdag.


Idag har älskling o jag varit ute i Gistad...

img_5522 (MMS)

Idag har älskling o jag varit ute i Gistad, på den årliga marknaden.  Var väl inte tänkt o handla något, men 3 tesorter fick följa med hem. Så någon som är te sugen får gärna komma o hälsa på =)


Ikväll så satte jag o älskling oss i bilen...

img_5671 (MMS)

Ikväll så satte jag o älskling oss i bilen. Vi åkte ut mot Arnebo, där det var två hus till salu. Inget var något o ha, även om vi bara sett utsidan.  Sen hamnade vi på en annan gård i arnebo, där vi blev tillsagda o tända grillen. Så vi gjorde som vi blev tillsagda. Blev grillat kött o korv från bondemarknaden förra helgen, o fatta, jag testade,  om något en väldigt liten bit, men ändå en bit KORV, vad säger du nu MAMMA. Jag har inte ätit korv sen jag var 14-15 år...  Blev god mat o god dricka. O fick även med mig hem en apotekpåse med kantareller hem som värdinnan plockat o en "liten" squasch som hon sälv odlat. Tackar!  Nu säger vi godnatt


tävling

lånd bild.

Jag är med i en tävling hos milla om en sådan här klocka från Weardesign.se.

 

denna klocka är den som jag har valt om jag skulle vinna denna tävling.
har länge gått och tittat på sånna klockor. men är alltid för snål för att köpa, så att vinna en vore perfekt. älskar verkligen dessa klockor.


Dagen efter nagelborttagningen, efter reng...

img_5173 (MMS)

Dagen efter nagelborttagningen, efter rengöring, var mkt torkat blod under bandaget.  Men det blir nog bra hoppas jag


svaleskär



Svaleskär
är en svensk TV-serie som spelades in under 2010 och hade premiär i SVT B den 15 januari 2011. Serien är en ungdomsthriller och består av tolv 30 minutersavsnitt. Manusförfattare är Cilla Jackert och huvudregissör är Kicki Kjellin. Övriga regissörer är Molly Hartleb och Richard Jarnhed. Musiken är specialskriven av Niko Röhlcke.

Handling

Svaleskär handlar om Sara som är fastboende på den fiktiva ön Fyringen i Göteborgs skärgård. Hon bor tillsammans med hunden Konrad och sin pappa Gaston som säljer öns specialitet — sillburgare. Saras mamma försvann spårlöst under en segling fyra år tidigare. På sommaren brukar Sara träffa sin bästa kompis Krasse som är sommarboende på ön. De har umgåtts sedan de var små och tycker om att segla tillsammans. Just den här sommaren umgås hon med Krasse, Ibb och Irmelie. På ön bor även en enstöring, den ökända Nikki Lauda.

En känd skröna i trakten berättar om Havsfrun, en gestalt som ska ha uppenbarat sig vid en obemannad fyr på Svaleskär. Det sägs att alla som träffat Havsfrun antingen försvunnit eller blivit knäppa. Det ryktas även om att Havsfrun tog Saras mamma, men Sara vägrar tro att det är sant. Hon kan inte låta bli att tillsammans med kompisarna söka sanningen om sin saknade mamma. Samtidigt träffar Saras pappa Gaston en ny kvinna som heter Anna.

Om serien

Serien är tänkt att vara en blandning mellan TV-serierna Saltön och Kullamannen. Svaleskär är främst inspelad på ön Fotö, men även på öarna Hönö och Öckerö i Göteborgs norra skärgård samt på Tistlarna i Göteborgs södra skärgård, där man ser Tistlarnas vitmålade fyr. Serien går i repris på SVT 1 sommaren 2011


denna text har jag tagit från wikipedia. orkade inte skriva någon text själv.

denna serie är ett måste som ni måste se. den är bra, spännande o sorglig. fler sånna här serier tack!



Min medicin efter "operationen". Plus mass...

img_3395 (MMS)

Min medicin efter "operationen". Plus massa avsnitt av skilda världar och tre kronor. Plus att älskling skulle köpa något gott o äta ikväll =)


Har idag varit på vårdcentralen och fixat ...

img_8110 (MMS)

Har idag varit på vårdcentralen och fixat min tå!  Denna gång som för 8 månader sen behövdes det ta massa bedövning, till o med 5 stick.  Sen så gjorde dom på något annat sett. Och efter att de tagit bort nagel tvättade han med något frätande medel, som skulle göra att tån inte skulle växa fram igen. Får väl se om d funkar.  Nu medans jag sitter här o väntar på en sköterska som ska lägga om tån, så börjar bedövningen att släppa. O fy fan så ont d gör. Så här ont gjorde det inte sist. Blir nog en rolig kväll/natt och morgondag. Bläää.  Hoppas få några värktabletter innan jag går hem.


tävling

Jag är med och deltar i en tävling från millah´s blogg. är en tävling där man vinner ett ljusarangemang från online design.

om jag skulle vinna denna tävling så väljer jag detta ljusarangemang




Hämtade paket på posten idag. Har nu 42 ti...

img_3877 (MMS)

Hämtade paket på posten idag. Har nu 42 timmar framför mig med godsaker =)


Gjort lite mat o matlådor inför veckan ida...

img_8382 (MMS)

Gjort lite mat o matlådor inför veckan idag.  2 med kött o makaroner, 1 med svamp o baconröra o sen en låda med bara makaroner, som filip själv får fixa något till =)


äppelkaka



Ingredienser:

Sockerkaka:

Fyllning:



denna kaka håller jag på o gör. har som sagt va inte gjort klart den än så kan inte uttala mig om vad lr hur den smakar. kommer med kommentar ikväll..




denna kaka blev fantastiskt god. Filip hade med en till jobbet, och den fick bra betyg, kanske att de får en likadan någon mer gång =)
sen gav jag bort en halv sådan till våra vänner sofie och tobbe. hoppas den smakade?
och idag har jag gjort en till, som jag har med till mina mor o far. får se vad de tycker.

Linnea min vän ringde igår och skulle oxå baka denna kaka. men hon uppmärksammade att jag glömt o skriva vilka grader ugnen skulle stå på och hur länge den skulle vara inne.

ugnen; 175 grader
tid: 30 min längst ned i ugnen.

hoppas ni andra som testar gillar den lika mkt som vi gjort.

gistad

sitter för tillfället hemma hos mor och far. och väntar på att min mor ska komma hem från jobbet. vi ska åka in till norrköping. tanken är att vi ska gå på marknaden som är i city. men regnet verkligen öser ner. så vi åker väl in o träffar farmor på en fika. för var inte igår som vi sågs. var nog på mitt kalas den 26 juni. så är ju snart 2 månader sen. för lång tid.

det är så tyst här ute hos mor och far. och mörkt. eftersom vädret är som det är. men nu märks det att missan gått bort. lr åtminstone att vi ingen katt har kvar här ute alls. det ska liksom finnas en katt här ute. alltid gjort. så det känns att det är något som saknas.
ska bli intressant o se hur lång tid det tar innan det flyttar in en ny kisse. dom säger att det var den sista, på ett tag ialf. men jag tror nog att d någon gång kommer komma hit en kissekatt.
 man bor inte på landet utan och ha en katt =)



hitta denna bild när jag sökte på katt. så himla lik min underbara tiger. han är så saknad.

Varit på st george i norrköping o ätit kvä...

img_3039 (MMS)

Varit på st george i norrköping o ätit kvällsmat med trevligt sällskap. Nu rix fm festivalen och senare sm i fyrvärkerier.


Dagens bakning.  2 st äpplekakor o 1 äpple...

img_2059 (MMS)

Dagens bakning.  2 st äpplekakor o 1 äpplepaj.


hallmöbel

jag har bestämt mig för vad jag ska ha i hallen. vill ha en möbel som man kan sitta på o ta på skorna, och som samtidigt kan förvara lite saker i. så jag har hittat 3 olika på jysk.
finns även på andra ställen oxå. men då kostar de allt från 2000-10000 kr. inte värt så mkt pengar.



999 kr



1199 kr



1199 kr


vilken är snyggast?? lr är det någon som har förslag på något liknande som kommer någonannanstans ifrån??
säg gärna till.

Hängde upp lite grönt i vardagsrumsfönstren.

img_7154 (MMS)

Hängde upp lite grönt i vardagsrumsfönstren.


förstår inte hur folk är funtade


äpplepaj


Ingredienser:

Smuldeg:


jag hade dock inga kokosflingor i smuldegen, tog mer mjöl istället. denna har jag ännu inte fixat ihop. den ska in efter den andra äpplekakan.

men kommer ett utlåtande om denna oxå ikväll sen

Shopping från idag :)

img_4545 (MMS)

Shopping från idag :)


sista idioten är inte född än



hur lyckas man??

tjata måste man




äntligen. för 20 min sedan ringde min mobil. då var det en kille från teknikbyggarna som ringde. han hade fått en felanmälan på vår spruckna garderob. äntligen. att man måste ringa/gå till stångåstaden och tjata för att det ska komma hit någon och fixa saker är för mig ofattbart. det som är mest konstigt är att det stod i stångåstadens dator att det var utfört. som Filip sa, udda att något kan bli utfört när ingen ens varit här. undrar ibland hur deras system fungerar.

ne nu kommer han. skriver sen vad han gör med garderoben.


städningsryck

jag slutade jobba 21 ikväll. så jag var väl hemma runt 21.20 tiden. och älskling är inte hemma, så gick inte o la mig som jag annars brukar göra om han är hemma. jag började med o röja hemma. packa upp tvätten, den jag tvättade i morse.
sen plockade jag i resten av lägenheten. riktigt nöjd. =)

nu har jag bara damma, damsuga och moppa golv kvar... ska bli skönt o få det gjort.

men nu ska jag nog sova tror jag. hade tänkt o vänta in älskling. men jag orkar nog inte hålla mig vaken.


Om man ändå hade sån bra minutlön :)

img_1907 (MMS)

Om man ändå hade sån bra minutlön :)


runkeeper * 2

idag har jag både cyklat och gått.

gick först till bertil anderssons för att hämta min cykel som varit på verkstaden sen i fredags. de bytte slang i båda däcken och sen bytte d batteri i framlampan. allt detta gick på 500 kr. =(



när jag hämtad cykel tog jag en tur ner till johannelund. stannade till på stångåstadens kontor, o sa att dom inte varit o fixat vår garderob än. men enligt uppgift han hade så hade om fixat den. fattar inte hur det kan bli sådär ibland.  inte första gången det händer mig. men han skulle skicka en felanmälan igen.

sen stannade jag till på ica, köpte kyckling som jag ska ha i soppan till lunchen idag.



blev inte någon lång träning idag. men bättre än inget alls. =)


solsidan

yes säger jag bara. så underbart att det blir fler säsonger.

lär artikeln här.

Solsidan-gänget.

gardiner

har varit inne på att jag vill köpa nya gardiner till vardagsrummet. och idag kom jotex katalog för hösten. hittade ett par som jag verkligen föll för.



vad tycker ni?

den finns i lilla, vit och grå. jag vill nog ha lilla då jag vill ha in lite höst känsla o färg, då allt annat är ljust i rummet.

kommentarsvar

Johanna (Www.mittljuvligahem.blogspot.com) om husvisning:
Mysigt! Vart ligger huset? :)

Johanna. Nu var du snabb på att kommentera. huset ligger 6 km utanför rimforsa. så söder om linköping.


husvisning

idag har vi varit på en visning av ett hus.

väligt mysigt var det. kul o titta på hus.


Säger godnatt efter en kväll i målilla med...

img_5918 (MMS)

Säger godnatt efter en kväll i målilla med släkt o vänner.


Idag när jag gjorde sås till maten så vänd...

img_5786 (MMS)

Idag när jag gjorde sås till maten så vände jag ryggen till och då koka det över. Så brände fast ordentligt, o d lukta blä i köket. Men resultatet efter städningen blev bra :) nog inte varit finare sen vi flytta in :)


kolsvart

jag tyckte att igår var det inte männskligt o äta frukost strax innan 05 på morgonen. men nu sitter jag här idag, 2 timmar tidigare och äter.
det är så mörkt utomhus att jag inte ser något alls genom fönstret.
längtar redan efter att kl ska slå 14,00 så jag får åka hem o slänga mig på soffan.....



såhär var jag igår kväll. la mig redan vid halv 7. då vi började kolla på nya irene huss. bra film =)

men kl 8 när den var slut så hade min trötthet gått över, hade blivit för koncentrerad under filmen. så jag tror inte jag somnade före 22,30. så när klockan ringde 2,40 var jag helt död, och det är jag fortfarande och kommer nog o vara resten av dagen.

kanske uppdaterar ikväll om hur min tidiga dag varit

runkeeper



idag blev det nästan 7 km. det känns i kroppen då jag haft några dagars uppehåll med mitt gående. men nu ska jag försöka o röra lite på mig igen. får se vad som händer imorn.
idag blev man oxå blöt under träningstillfället. himlen öppnade sig plus att det var väligt kallt ute från början, så jag frös ordentligt. men vi började o gå på i lite fortare takt. sen sken solen till och med på vägen tillbaka.

efter promenaden har jag varit och handlat till kvällsmaten, och inhandlat en film inför kvällen, nya iren huss som släpptes idag. blir det o sen sova, tidigt, då jag börjar kl 04.00 imorn "bitte/natt". men vad gör man inte för o vara snäll mot mina kollegor, ska ju faktiskt vara ledig i 3 dagar sen. så kan stå ut.


kommentarsvar

Linnea om Mys pys te, tom&jerry kex, rån, vindruvor ...:
Det ser riktigt trevligt ut! Borta bra, men hemma bäst.Tyckte det var riktigt roligt att ha dig här på besök!!! kramar

borta bra men hemma bäst är en bra fras. var två jätte bra dagar som jag fick spendera med dig, både i affärer, hemmavid och på cykeltur. får vi ta o göra någon mer gång.
alltid lika trevligt o umgås med dig!
KRAM

Frukostdags. Inte mänskligt så här tidigt,...

img_9366 (MMS)

Frukostdags. Inte mänskligt så här tidigt, men bara gilla läget.


Mys pys te, tom&jerry kex, rån, vindruvor ...

img_7018 (MMS)

Mys pys te, tom&jerry kex, rån, vindruvor och allsång på skansen. Underbar kväll


Så här blev det med nya knäckebrödslådan. ...

img_0700 (MMS)

Så här blev det med nya knäckebrödslådan. Fick även ligga lite rån, digestivekex o saltiner i den. Är sååå nöjd!


Välförtjänt fika efter cykelturen

img_7865 (MMS)

Välförtjänt fika efter cykelturen


Varit ute på upptäcktsfärd i örebro med li...

img_4413 (MMS)

Varit ute på upptäcktsfärd i örebro med linnea. Blev en svettig, varm, blöt o kall tur. Väldigt fina områden.


Shoppingsprylar från örebro idag. Paket ti...

img_2641 (MMS)

Shoppingsprylar från örebro idag. Paket till min söta vänn Sandra, doftödlor, två linnen, knäckebrödslåda, te och tehållare.


Linnea bjuder på god middag

img_7247 (MMS)

Linnea bjuder på god middag


Lite bilder från örebro idag. Den stora ka...

img_0402 (MMS)

Lite bilder från örebro idag. Den stora kaninen i centrum, plaskdamm för barn i området hos linnea, några roliga statyer m.m.


Linnea bjuder på god middag

img_7247 (MMS)

Linnea bjuder på god middag


Linnea bjuder på god middag

img_7247 (MMS)

Linnea bjuder på god middag


Shoppingsprylar från örebro idag. Paket ti...

img_2641 (MMS)

Shoppingsprylar från örebro idag. Paket till min söta vänn Sandra, doftödlor, två linnen, knäckebrödslåda, te och tehållare.


Lunch med linnea i örebro

img_8965 (MMS)

Lunch med linnea i örebro


val




Igår kväll efter 10 h på jobbet fick d bli...

img_7025 (MMS)

Igår kväll efter 10 h på jobbet fick d bli hämtmat. Vi valde texas longhorn så klart :) revbensspjäll pommes o majskolv :) underbart gott!


bugg Medel

idag öppnade anmälningarna till höstens buggkurser. så gick in och anmälde mig. och nu när jag kom hem från jobbet såg jag att jag blivit antagen, så blir att gå bugg medel i höst, gick den förra hösten, men kör en gång till. kan vara bra. plus att nästa steg var man tvungen o gå i par. 

På "Bugg Medel" finslipas tekniken och figurernas svårighetsgrad ökas, tempot blir allt snabbare samt enklare stegkombinationer och grunderna i musikanpassning lärs ut. Musikanpassning är när parets dans återspeglar variationerna i musiken. Kursen bygger vidare på fortsättningskursen, så den kursen bör du som deltagare ha gått innan.

Ni får gärna anmäla er som par , men det går även bra att anmäla sig ensam. Oavsett om ni anmäler er som ett par kommer ni att få byta danspartner med korta mellanrum, så att ni erfarenhet av att dansa med många olika människor. Man lär sig nämligen mycket mer om man dansar med olika personer och det är dessutom mycket roligare. Ett perfekt tillfälle att lära känna nya vänner!

Kursen är på 90 minuter, och vi brukar ha några minuters paus för vila, vatten och eventuellt fika ungefär mitt i kursen.

Instruktörer: Cecilia Holmberg, Lasse Lindström

detta är vad kursen kommer att innehålla. ska bli kul o börja dansa igen. iof har vi dansat lite i sommar. =)

                                      


Man kan tro att vintern kommit tidigt i år :)

img_8514 (MMS)

Man kan tro att vintern kommit tidigt i år :)


kommentarsvar

linnea om shopping på marken:
Ser ut som ett lyckats besök! Smart med en mini tång, du har ju helt rätt i att de vanliga är otympliga, dessutom tar de uppen halvlåda i köket! kram

håller med dig linnea. denna tång tänkte jag man kan ha till o ta grönsaker o så när man serverar sånt till maten, istället för en gaffel =)


shopping på marken

har idag inhandlat en hel del saker om man säger så. men bara saker som jag behövde.



påsklämmor går alltid åt här hemma. 20 :- 



korta strumpor till älsklingen. 60 :-



en rolig present till min älskling, eftersom det är vår 8 månaders dag idag. 120:-



lite roliga och fina presentsnören, 40 :-



en mini tång. den e lika stor som min hand =) tror jag gav 20 :- för denna, fick 5 :- rabatt =)



en magväska, bra att ha när man är ute och går/tränar och även på sånna här tillfällen på marknader m.m. denna kostade 89 :-



lite naturgodis 70 :-



gurka till älskling, 69 :-



bröd och bullar, 50 :-



strumpor, 14 par för 100 :-


detta är vad jag shoppat idag. bara bra saker.


Shoppat lite på marken. O än är jag inte k...

img_6512 (MMS)

Shoppat lite på marken. O än är jag inte klar! ;)


oväntat besök




tur man inte bor i usa!!

skänninge marken



nu är det snart dags igen. den årliga traditionen. SKÄNNINGE MARKEN. finns inget annat som man längtar efter så himla mkt som detta event.

ses vi där ??


besökare



igår hade jag hela 48 st besökare. undrar vilka ni alla är?

och vad var det som var så intressant igår? var det kanske min snygga solbränna?

kan i så fall berätta att det lagt sig lite, lr är lika röd, men mer åt brunnare hållet. men jag är fortfarande jätte varm. så är det någon som fryser så säg till, jag har värme =)


runkeeper

idag var jag riktigt dålig på o röra på mig. iof jag var ute o gick åtminstone, det är ju alltid bättre en o inte göra det alls. men idag var det för varmt, hade ingen ork.

nu verkar inte runkeepers hemsida fungera så bra, så blir ingen bild på vart och hur länge jag gick.
jag gick ialf 2,07 km på 23,13 minuter.



nu verkar hemsidan funka igen. så här kommer bilden,



imorn vet jag ej hur jag ska göra. ska gå på skänningemarken i ett par timmar, ska man ha appen igång då lr inte. man går ju, men man "tränar" ju inte.

och frågan är, behöver jag ut o "träna" imorn då innan? ska ju ändå vara ute o gå en del? plus att jag antagligen ska ut o dans imorn kväll med, så rör ju på mig, hmm, svår fråga! jag vill inte komma ifrån det som jag byggt upp nu. att verkligen röra på mig varje dag...

aja, jag får sova på d o se vilket humör jag vaknar på imorn.

kommentarsvar


Det där var en bra fråga. det tog säkert någon/några månader innan den ändrade färg, från det att den hade blivit stor o grön till gul.

men detta var förra sommaren, så jag kommer inte riktigt ihåg. men ju mer sol den fick ju fortare ändrade den färg.


Fått lite färg idag :)

img_7259 (MMS)

Fått lite färg idag :)


Har tvättstugan för tillfället. Så under t...

img_9153 (MMS)

Har tvättstugan för tillfället. Så under tiden den rullar sitter jag ute på gräset utanför o läser bok


runkeeper

idag skulle jag ta cykeln till vidingsjöspåret var tanken. men när jag hade kommit dit så kände jag att jag redan var helt slut. så jag tog då en cykeltur genom naturreservatet som ligger där. jag bara cyklade på, men det var sjuk jobbigt. men skönt oxå. så blev över 1,2 mil med cykel. wow. överträffat mig själv =)



nu är frågan, vad ska jag göra imorn, blir inte en sådan lång trip ialf. om det är så bra väder som idag ska jag åka någonstans och lägga mig vid vatten o bara sola o bada. varit för lite sånt i sommar.


RSS 2.0