kalops
Efter jobbet åkte jag till maxi för att handla. trodde det skulle bara mkt folk, för slutade jobba 16:00, så d borde varit mkt folk.. men var typ tomt och inga köer. så värsta ruschen kanske kommer efter 17:00.
idag stod det kalops på matschemat. första gången ja jag gjorde det. men jag fuskade lite. för när jag var o handlade med mor i fredagas så hitta jag en kalopsmix på påse. men ja tänkte ialf ge er receptet här :
* vispa påsens innehåll i 2 dl vatten i en gryta.
* skiva en morot och lök och lägg de i grytan.
* stek magert nötkött i bitar i smör. krydda med valfria kryddor, jag tog grillkrydda, chilikrydda o citronpeppar.
* när du stekt klart köttet, häll i 1 dl vatten i stekpannan, häll sedan över allt i grytan.
* låt grytan skuda i 20 min ungefär.
* servera med kokt potatis.
här har ni resultatet =)
ser d smarigt ut???
det var gott. men blve lite starkt, men det är gott. köttet kunde dock varit mörare. så vet inte om man ska låta det skuda längre för att det ska bli så lr vad säger ni? någon som vet?
Kalops är en av mina favorit maträtter :)
Det där påminner mer om grytan vi åt till middag idag än kalops, men det beror väl på att jag bara har sett skolans rödbruna kalops med korvstrimlor. xD
Nåja. Ju längre man låter köttet sjuda, desto mörare blir det. Farsan här kan låta grytan stå på spisen i timmar, och då blir det hur gott som helst.
fin blogg :)
Ser jätte gott ut och nu fick jag lite lust att laga det själv, var ett bra tag sedan man åt det :)
söt blogg :')
vad har du för planer idag?
puss!
mestelsa.blogg.se
mestelsa.blogg.se
usch :(
sv: Tack :)
Jag gjorde kalops idag, fast inte med din påse, men mitt kött blev inte heller så mört fast jag lät det sjuda i över en timme, nästa gång får det bli längre... Eller så är det vilket kött man har jag vet inte