kantarellsoppa



1.
Rensa svampen. Ta undan några små fina svampar att använda som dekoration. Skär resten i småbitar.

2. Skala och hacka lök och vitlök fint.

3. Smält smöret och fräs (bryn inte!) lök och svamp tills vätskan nästan kokat in.

4. Strö över mjölet och rör om.

5. Häll på vin och vatten (gärna kokhett) och smula i buljongtärningarna/fonden.

6. Låt småputtra ca 15 minuter under lock.

7. Mixa svamp och lök med en stavmixer, inte alltför fint. Rör ut mixet i soppan och tillsätt grädden. Koka upp och smaka av.

8. Bryn de små fina kantarellerna i smör och strö ut dem över soppan, gärna direkt på tallrikarna.



ser inte jätte mumma ut. men blev riktigt mustig och fin, jag hade dock inte i lika mkt vatten som man skulle. typ lite mer än hälften bara.

testa ni som e kantarellälskare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0